KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Oferta

OFERTA SZKOŁY

Uczniom uczęszczającym do naszej szkoły zapewniamy naukę w przyjaznej, życzliwej atmosferze, w odpowiednio wyposażonych salach lekcyjnych.

Szkoła nasza oferuje różnorodne zajęcia lekcyjne i pozalekcyjne, m.in.:

  • naukę języka angielskiego w klasach 0 - VIII
  • naukę języka niemieckiego w klasach VII - VIII
  • zajęcia komputerowe dla klas I - VIII w pracowni komputerowej
  • zajęcia W-F w dobrze wyposażonej sali gimnastycznej
  • zajęcia w klasopracowniach posiadających tablice interaktywne i monitory interaktywne
  • wyjazdy na basen, lodowisko
  • wyjazdy do kina, teatru i wycieczki do najpiękniejszych zakątków Polski
  • udział w szkolnych i międzyszkolnych imprezach, konkursach, zawodach sportowych
  • zajęcia w czasie ferii zimowych i wakacji
  • opiekę świetlicową
  • pomoc psychologiczno-pedagogiczną.

Do tradycji szkolnych należy organizowanie różnych imprez okolicznościowych, np.: Dni Wiosny, Dni Sportu Szkolnego, Dzień Dziecka, Dzień Ziemi, choinka noworoczna i in.

Co roku uczniowie klasy czwartej mają możliwość uzyskania karty rowerowej. Bezpieczeństwo dzieci leży na sercu każdemu nauczycielowi, więc w naszej szkole we wszystkich klasach prowadzone są zajęcia z wychowania komunikacyjnego, na których uczniowie poznają przepisy ruchu drogowego, spotykają się z funkcjonariuszami Powiatowej Komendy Policji w Bełchatowie, doskonalą jazdę na rowerze w miasteczku ruchu drogowego. Efektem tych działań jest m.in. udział w Turnieju Wiedzy o Bezpieczeństwie Ruchu Drogowego a przede wszystkim świadome uczestnictwo dzieci w ruchu drogowym.

BAZA SZKOŁY

Sale lekcyjne wyposażone w potrzebne pomoce dydaktyczne
3 sale posiadają tablice interaktywne – pracownia matematyczna, przyrodnicza i polonistyczna
2 sale posiadają monitory interaktywne - uczą się w nich uczniowie klas I-III
Pracownia informatyczna – wyposażona w 20 stanowisk komputerowych
Biblioteka szkolna – doposażona w nowości wydawnicze dla dzieci w wieku 3-16 lat
Świetnie wyposażona sala oddziału przedszkolnego – sala posiada tablicę interaktywną
Oddzielna sala dla dzieci z punktu przedszkolnego

Sala gimnastyczna – dobrze wyposażona
Przebieralnie z prysznicami
Oddzielne toalety dla chłopców i dziewczynek przystosowane także dla najmłodszych dzieci
Wydzielone w toaletach pomieszczenie do celów higienicznych dla najmłodszych dzieci

2 place zabaw – bardzo dobrze wyposażone
2 boiska trawiaste (gra w piłkę nożną, piłkę siatkową, tor przeszkód)
Utwardzone miejsce do gry w piłkę koszykową
Mobilne miasteczko ruchu drogowego

Miejsce rekreacyjne – wydzielone bezpieczne miejsce na ognisko, sad.
Bezpieczny, wydzielony dla samochodów osobowych parking

Szkoła jest bezpieczna dla uczniów – cały teren szkoły jest ogrodzony; autobus szkolny zatrzymuje się w zatoczce