KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

 

 

We wszystkich sprawach dotyczących uczniów proszę o kontakt
z wychowawczyniami/nauczycielkami poprzez e - dziennik lub kontakt telefoniczny, czy maile. 

Wicedyrektor Jolanta Kaliska


KOMUNIKAT


Od 9 listopada do 29 listopada 2020 roku
uczniowie klas I - III szkół podstawowych przechodzą na zdalne nauczanie.
- Dzieci z oddziału przedszkolnego kontynuują nauczanie,
jak do tej pory, w trybie stacjonarnym.
- Świetlica szkolna funkcjonuje bez zmian, dla dzieci rodziców pracujących.

 


 

 

Zapoznaj się z informacją dotyczącą POWSZECHNEGO SPISU ROLNEGO.


 
11 Listopada Święto Niepodległości

Data 11 listopada 1918 roku jest jedną z najważniejszych w historii naszej ojczyzny. Polska po wieloletniej niewoli odzyskała niepodległość, czyli wolność. Dlatego dzieci uczciły ten dzień. Przedszkolaki z punktu przedszkolnego i oddziału przedszkolnego (zerówki) wraz z wychowawczyniami, Panią wicedyrektor Jolan...

WODNE EKSPERYMENTY PIERWSZAKÓW

Uczniowie klasy Ib przeprowadzili szereg doświadczeń z wodą. Sformułowali wnioski wynikające z ich przeprowadzenia. Stwierdzili, że woda jest doskonałym rozpuszczalnikiem, ale nie potrafi rozpuścić z przygotowanych do doświadczenia produktów (pieprz i piasek). Niektóre z produktów rozpuszczają się ...

Wędrówki kropel wody

..."Mała chmurka zapłakała, Kropelkami świat zalała, Zasiliła rzeki w wodę, Ożywiła nam przyrodę. Dzięki wodzie wszystko żyje, Każdy ją na świecie pije, Mały kwiatek, wielkie drzewo, Które pnie się, aż pod niebo. Wodę, piją także dzieci, Taką co ze źródła leci, Bo by rosnąć, aby żyć, Trzeba czystą wodę pi...

Pasowanie na Ucznia

Ślubuję być dobrym Polakiem, dbać o dobre imię swojej klasy i szkoły... Pasowanie na ucznia to bardzo ważna uroczystość w szkolnym kalendarzu imprez. W tym dniu dzieci prezentują swoje umiejętności w przygotowanym wcześniej programie artystycznym. Po występie przystępują do zdania egzaminu. Po zdaniu egzaminu ...

"Warzywne Stworki"

..."Położyła kucharka na stole: Kartofle, Buraki, Marchewkę, Fasolę, Kapustę, Pietruszkę, Selery i groch. Och! Zaczęły się kłótnie, kłócą się okrutnie: kto z nich większy, a kto mniejszy, kto ładniejszy, kto zgrabniejszy..." Dzieci z Oddziału Przedszkolnego wykorzystały przyniesione przez...